Colier "Van Gogh's Inspiring Sunflower" - Vandut

Numele lui van Gogh a devenit pentru totdeauna asociat cu cel al florii soarelui; artistul ii scria lui Theo: floarea soarelui imi apartine, intr-un fel. Floarea avea o semnificatie deosebita pentru el: galbenul simboliza prietenia si speranta, in timp ce floarea in sine exprima gratitudinea.
In lunile august si septembrie 1888 el a creat o serie de tablouri infatisand aceste flori.
Initial,artistul le-a creat in ideea de a-si decora studioul din Casa Galbena din Arles. Mai tarziu insa a decis ca rolul lor sa fie acela de a decora camera de musafiri pregatita pentru Paul Gauguin, a carui sosire o anticipa cu atat de mult entuziasm. Vincent trebuia sa picteze rapid:
Lucrez la el in fiecare dimineata, de la rasarit pana tarziu,! scria artistul caci florile se ofilesc atat de repede.
(sursa: wikipedia)

Am facut aceasta introducere savanta la colierul ce vi-l voi prezenta in continuare.. El este inspirata de minunata floare a soarelui, o floare deosebita, ce denota bogatie, frumos, stralucire! Colierul este creat de catre mama mea, intr-un moment de inspiratie geniala! Eu il ador, este superb, desi pare atat de simplu!







Colierul si-a gasit "pereche": o minunata domnisoara, pe numele ei Diana! Am stat cu ea la un pahar de vorba, ne-am cunoscut si pot sa spun ca sunt foarte mandra ca ea va purta "floarea soarelui"! Sper sa ii aduca numai bucurii, zambete si imbratisari calde! Este o persoana deosebita, radianta!





Share this :

2 comentarii:

Diana spunea...

Floarea-soarelui face valuri si furori, pe ploaie si intuneric are sa-mi aminteasca de lanuri lungi, de ceai cu nuci si martipan, de oameni cu d(h?)aruri.

La buna reverede,

Andra Marasteanu spunea...

Diana, inima mea tresalta de bucurie auzind de efectul pe care il are "floarea soarelui" asupra ta! iti multumesc tare mult !
Sa ne revedem cu bine! Pupici!


P.S. Voi publica poza pe care mi-ai trimis-o cu tine purtand colierul, inseaman enorm pentru mine, ti-am mai zis!