Turcoaz si piatra lunii

Ce sa spun, arata bine separat! Arata bine impreuna!
Am realizat acest colier imbinand chipsuri din cele doua semipretioase, chipsurile de turcoaz fiind vopsite.. Ideea mi-a venit vazand o fotografie a unui colier realizat in doua nuante ale unor margele sferice. Probabil jad.
Colierul este la baza gatului si este perfect pentru tinutele de vara si de ce nu, chiar toamna, cand pielea inca este bronzata si sufletul tanjeste dupa mare, soare,caldura.
Se potriveste la tinutele in nuante de alb, turcoaz, maro, bej si pentru indraznete, rosu, chiar portocaliu. :)




Turcoaz - Info


*Este unul dintre talismanele pentru cei nascuti in luna decembrie (dupa hotararea Asociatiei nationale Americane a Bijutierilor in 1912) si piatra planetara pentru zodiile varsator, Taur si sagetator.
* Numele este aparent legat de faptul ca a fost adus in Europa di estul Mediteranei de catre comerciantii Levantini, cunoscuti ca turci. Este utilizat de mult timp ca ornament valoros si a fost utilizat chiar si de egipteni, cu mii de ani in urma. Coloristica pietrei variaza de la verde si albastru verzui la nuante de albastru senin.
*Secole intregi, cele mai valoroase pietre de turcoaz proveneau din Iran (persia), insa astazi cateva specimene aflate in minele din sud-vestul SUA le pun in competitie. "Turcoaz persan" este astazi folosit ca referire la orice turcoaz care nu are vinisoarele negre sau maro gasite de obicei in pietrele din minele din SUA.
*Turcoazul este adesea tratat si stabilizat cu rasini pentru produce o piatra mai dura care is pastreaza culoarea si lustrul.
* Turcoazul atrage banii, succesul si dragostea.
Puterile sale includ: protectia, vindecarea, curajul, prietenia si norocul.
Relaxeaza mintea si usureaza tensiunea mentala.


Piatra lunii -Info

*Este una dintre talismanele moderne pentru luna iunie si o semipretioasa acceptata pentru aniversarea a 13 ani de casatorie.
*apartine marii familii minerale numita feldspati. Este o piatra opalescenta care variaza de la incolora la albastru, piersica, verde, roz, galben, maro sau gri cu un lustru argintiu. Aceasta iridiscenta este cunoscuta ca "schiller" (labradorescenta) dar la piatra lunii aceasta este denumita adularescenta. Claritatea variaza de la transparenta la translucenta. Piatra lunii curcubeu (Rainbow moonstone) este de culoare alb laptos cu un luciu in culorile curcubeului. Piatra lunii este cea mai valoroasa dintre feldspati.
*Aceasta piatra era utilizata in bijuterii de catre romani care credeau ca este formata din lumina lunii. este considerata o piatra sacra in India.
*Se crede ca aduce noroc, sporeste pasiunea, balanseaza yin-ul si yang-ul si se spune ca ocroteste femeile si copiii.
* In timpurile vechi se credea ca poate arata viitorul daca este tinuta in gura pe timp de luna-plina.
* propietatile vindecatoare ale pietrei: ajuta digestia, protejeaza impotriva epilepsiei, calmeaza emotiile, vindeca durerile de cap si sangerarile nazale, protejeaza impotriva insolatiei.

In formatii culese si traduse de mine.
Sursa: Bernardine
Share this :

Niciun comentariu: