Gradinile Suspendate

Cu totii ati auzit de cele 7 minuni ale lumii antice. Pe mine m-au fascinat in adolescenta, drept pentru care citeam orice facea referire la acestea. Tin minte ca mi-ar fi placut sa ma fac egiptolog si asta din cauza piramidelor egiptene hehe
Astazi nu e vorba insa de Piramida lui Keops, Sfinx, faraoni sau printese si regine egiptene. Astazi va voi povesti un pic despre Gradinile Suspendate din Babilon.
Acestea au fost construite de catre regele Nebuchadnezzar drept cadou pentru sotia sa, Amythis,  bolnava de dorul peisajelor din tara natala, al carui rege Medes era chiar tatal sau. Gradinile, construite pe terase, in trepte, aveau un sistem de irigatie inovator, ce functionau permanent pentru a pastra prospetimea plantelor ce le alcatuiau. Acest munte verde in oaza de nisip, este considerat a fi - in cazul in care intr-adevar a existat, existand multe controverse asupra acestui fapt- prima colectie de plante din lume, acestea fiind aduse dint toate colturile lumii. Sunt putine date cu privire la aceste gradini suspendate, cecatre doile mai importante referinte fiind facute de  istorici greci (Strabo, Diodorus), totcmai de aceea si controversele.
Numele de gradini suspendate se datoreaza traducerii inexacte a cuvantuluigrecesc kremastos sau latinescului pensilis, care inseamna nu doar "suspendate" , "agatate" ci si "iesitura in afara", precum este un balcon sau o terasa.

Cu toate acestea, eu ma voi folosi totusi de numele de Gradini Suspendate pentru o alta colectie de bijuterii constand in coliere in mare parte, ce au drept piese centrale florile in special.

Primul din aceasta colectie este un colier in nuante superbe de rosu si verde, ce are ca piesa de rezistenta o floare tesuta din margelute mici ce serveste si drept "butoniera" pentru superbul nasture verde din colectia mostenita de la bunica, imbracat si el in margelute. Am innobilat acest colier si prin utilizarea pietrelor semipretioase de jad si de coral, dar si prin asimetria, atat a formei, cat si a culorilor, ce il face un aranjament perfect!

Share this :

7 comentarii:

ina spunea...

Wow, bijuteria asta e preferata mea. Am zis!

Hobbi-Tünde spunea...

Superb!! Imi place foarte mult!! (Inca) O creatie plina de creativitate!

Las Creaciones de Boricua spunea...

Beautiful!!!!!!!!!!

LauraN spunea...

E fenomenal! Si culorile, si asimetria, si folosirea florilor

mireille bijoux spunea...

Ingenios, felicitari

Ingrid spunea...

Bestialaaaa

Andra Marasteanu spunea...

Hey, merci mult fetelor! Eu il ador, nu ma despart de el! :D