Hamadriada - Colectia "Gradinile Suspendate"

In mitologia greaca driadele sunt nimfele stejarilor ( grecescul drys semnifica 'stejar,' dintr-o radacina Indo-Europeana *derew(o)- 'copac' sau 'padure"), dar astazi este un termen folosit pentru toate nimfele padurii.
Creaturi in general timide, driadele isi pierdeau sfiala in preajma zeitei Artemis, cunoscuta ca o zeitate extrem de prietenoasa cu nimfele.

Cu o viata indelungata si legate de casa lor, asemeni tuturor nimfelor, hamadriadele sunt acele driade legate mult mai profund de casa lor, fiind parte integranta a copacului: aici se nasteau, erau inchise pe parcursul vietii si sfarseau odata cu el. Din acest motiv, driadele si zeii pedepseau orice muritor care facea rau copacilor fara ca mai intai sa imblanzeasca, sa cada de acord cu nimfele copacilor.

Frumoasa si eleganta, driada este femininul pentru masculinitatea copacilor. Ea simbolizeaza frumusetea si armonia cu natura si toate calitatile asociate cu copacii: liniste, longevitate, rezistenta si fertilitate. Purtand acest set, femeia se invaluie de misterul acestor  creaturi mitice, sugerand legatura profunda cu natura, cu padurea, cu casa si familia. Culorile autumnale utilizate nu fac altceva decat sa potenteze aceste calitati ale femeii ce simte natura prin toti porii ei, ce iubeste padurea si inspira adanc aerul proaspat conferit de vitalotatea copacilor.



Share this :

2 comentarii:

Isabolitas spunea...

Maravilloso!!!

Andra Marasteanu spunea...

Gracias!