A Mermaid's Kiss: Kisby Rings - Colectia "Savin' Ocean's Beauty"

Zilele trecute va ofeream o previziualizare a unora dintre noutati. Astazi a venit vremea sa le descriu si in detaliu.
Voi incepe cu un colier mirific, extrem de drag mie, ce impleteste visuri, cantece, sperante. Este vorba despre A Mermaid's Kiss : Kisby Rings.

Kisby Rings este una dintre denumirile in engleza pentru colacii de salvare, denumire ce se presupune ca a fost data dupa ofiterul naval, Thomas Kisbee (1792-1877). In mod uzual, termenii pentru colacii de salvare sunt lifebuoy , ring buoy, lifering, lifesaver sau lifebelt. M-am oprit asupra denumirii mai putin obisnuite (sau mai bine spus, intalnite mai des in Canada) datorita jocului de cuvinte creat intre kiss si kisby.
Fara legatura reala, eu le-am conectat in acest joc de cuvinte si de perle si sarma, sugerand cantecul seducator al sirenelor (mermaids) ce distrag atentia marinarilor si a zeilor, incantandu-le simturile si invaluindu-le mintea si de multe ori ducandu-i chiar la moarte, nici chiar colacii de salvare nefiind de ajutor in cazul in care barbatii cad in plasa lor ademenitoare. Unele legende spun chiar ca aceste creaturi mirifice, in intentia lor de a salva oamenii in pericol de inec, ii duc pe acestia in adancuri, in palatele lor de perla si coral, uitand ca oamenii nu au capacitatea de a respira in adancurile marilor si oceanelor. Tocmai datorita acestei interpretari am considerat relevanta legatura sirenelor si a colacului de salvare, sarutul lor fiind asemeni unui colac de salvare, in imaginatia lo, chiar de imaginatia si lumea oamenilor.
La o interpretare mai actuala, putem sa mergem pana la punctul in care suntem de acord ca  femeia, folosindu-se constient de nurii ei seducatori, suceste mintile oricarui barbat, asigurandu-i desprinderea de lumea reala si facandu-l sa o vada si sa o auda doar pe ea, sirena apelor lui,  si in acelasi timp salvandu-l de alte pericole iminente.



Drept punct de sustinere al interpretarii variate sta si faptul ca acest colier poate fi purtat in doua moduri diferite, avand un accesoriu suplimentar de care se prinde baza colierului principal.


Materiale folosite: perle de cultura in doua nuante de albastru, gri peacock, alb si somon; sarma argintata, organza metalica albastru, accesorii argintii (tortite cercei, zale si doua inchizatori decorative cu perle); margelute din sticla bleu.
Share this :

2 comentarii:

stephanie333 spunea...

superb colierul...minunat! iar explicatiile sunt foarte potrivite cu imaginea colierului!

Andra Marasteanu spunea...

Multumesc frumos!!! Mie mi-e foarte drag colierul!!1