Atentie la perle!! (III)

Acum ca stim prea bine precautiile de care trebuie sa tinem cont si modul de ingrijire al perlelor, trebuie cu siguranta sa stim si cum sa le depozitam, pentru a le pastra in cea mai bu8na conditie.



3. Depozitare



Fiind foarte sensibile, perlele trebuie depozitate separat de alte bijuterii, pentru ca metalele sau pietrele pot zgaria suprafata perlei in contact cu acestea. Este de preferat a fi depozitate in saculeti de bijuterii din materiale moi, neabrazive (matase, suede moale, catifea), sau in cutii sau compartimente speciale.

Perlele nu trebuie depozitate niciodata in pungi din plastic, deoarece unele tipuri de plastic emit o chimicala ce pot cauza deteriorarea suprafetei perlei.

De asemeni, ferirea de aer pentru timp indelungat prin depozitarea in seifuri poate de asemeni cauza deterioraea perlelor, aerul foarte uscat contribuind la craparea suprafetei perlelor. Trebuie evitata depozitarea/pastrarea in bataia directa a razelor soarelui, acestea ducand la decolorarea lor, dar si expunerea prelungita la aparatele de aer conditionat.


Siragurile de perle este de preferat a fi depozitate/uscate intinse mai degraba decat atarnate, pentru a proteja firul de nylon sau matase pe care sunt insirate.





Surse: TechnoBuffalo, JewelryAbout. EHow, StudioSoft, PearlGuide, OrientalPearls, 4Facets,PearlOasis, ThePearlDoctor, PearlClassic, Bernardine, FieldMuseum, AbsolutePearls, ArticleSnatch, ArticleAlley
Share this :

Niciun comentariu: