Ziua 3 ~ Proiect 365+1 ~ Bratari "Nebunie de culori"

Margelele si accesoriile primite de la Ana m-au inspirat si astazi!! Culorile sunt superbe, vii, puternice!! Ce altceva ar fi mai potrivit pentru aceste zile?!?
Astazi, gandidnu-ma la ce as putea face pentru ce-a de-a treia zi, mi-am amintit de niste tuburi migalite din margelute mici pe care le-am realizat mai demult drept incercari pentru un proiect si zaceau intr-o cutie asteptand.... si iata ca ziua lor a venit si alaturi de margele colorate fac niste bratari superbe!!
Fiind ziua a treia si tuburile fiind facute mai demult, am facut 3 bratarele

*** Combinatia de nuante de violet si galben este una divina, imi place la nebunie, se completeaza perfect (sunt si complementare de altfel)!!! Am folosit pentru a intregi tubul din margelute pe care le ador,  accesoriile metalice si margelele din ochi de pisica primite de la Ana, alaturi de perle de cultura si margele din sticla! A iesit o nebunie curata: pretios, stralucitor, indraznet, incarcat, cu accente indiene







*** Verdele si albastrul laolalta iarasi o nebunie!! Imi plac muuult margelutele cu irizatii (cum sunt si cele de mai sus, maro movuliu cu irizatii auriu bronz), mai ales cele in mai multe nuante, in cazul de fata albastru-verde cu irizatii mov-galben)! Pe acestea le-am alaturat unor perle translucide vernil, margele albastru-verzui cu insertii auriu si rosu si chips-uri acrilice vintage, bleumarin!!
Chipsurile acestea au foarte multi ani vechime, era mama  tanara iar eu micuta micuta cand le purta!! Cine mai stie de cand le avea!! (Daca nu uit cand o sun maine, o voi intreba!) Cand am mai crescut, tot cotrobaind prin toate cotloanele si ungherele din casa, am dat peste "cufarul" cu margele al mamei! Printre siraguri erau si aceste margelute ramase de la colierul deteriorat! La un moment dat, cand aveam vreo 12 ani, tin minte ca am realizat eu un colier folosind aceste margelute! Atunci nu stiam eu de tehnici, de finisaje, de lucruri de-astea! Acum insa stiu cum se numeste ceea ce am realizat eu atunci si de care eram tare mandra: illusion necklace!! Am luat o bucata de guta mai groasa (un pic cam groasa sunt eu de parere acum :p) si am insirat margelute pe ea, innodand inainte si dupa, astfel fixandu-le pozitia la anumite distante!! Firul lung fiind l-am indoit astfel incat sa-mi iasa 3 siraguri si cu ajutorul capetelor am prins (innodand doar) de o inchizatoare la fel ramasa de pe la ceva si am facut un colier!! Bineinteles ca nu era el reusit, finisat sau mai stiu eu cum, dar tin minte ca eram foarte incantata de el si mi-a placut experimentul!! Cu alte ocazii va voi mai povesti despre astfel de intamplari si realizari, pentru ca, privind in urma, imi dau seama ca am avut cateva tentative :p





*** Ce-a de-a treia bratara este foarte indrazneata, stralucitoare, vie, combinand si contrastand culori puternice! De la ce am pornit? De la lantul din aluminiu primit tot de la Ana!!! M-am gandit ca este cea mai potrivita utilizare a lui intr-un proiect, astfel potentandu-i coloristica si efectul! Combinandu-l cu margele si perle in nuante de mov, violet, albastru si verde, alaturi de cateva perle de cultura violet cu irizatii, am creat un joc de culori deosebit de puternici si de efect maxim!! Fiind iarasi una dintre combinatiile mele preferate si fiind foarte incantata de rezultat, am decis sa o pastrez pe aceasta pentru mine!! Sper sa nu se supere nimeni :p Promit ca mai fac jocuri dintr-astea! ;)




Sa aveti o zi superba!! Pe maine! Pupici!
Share this :

5 comentarii:

Camelia M. spunea...

Minunate brataricile!
Imi plac mult!

Andra Marasteanu spunea...

Multumesc mult Camelia!!

dea-line spunea...

Foarte frumoase bratarile! Esti un maestru al nuantelor!

Andra Marasteanu spunea...

Hey!! Merci mult!!! Ador culorile :p Mai am inca multe de invatat!!!

dea-line spunea...

Pentru noi mai e intotdeauna de invatat! Dar de asta e drumul asta binecuvantat, invatam, crestem ca oameni in primul rand, ne facem mai frumosi! Sa ai zi cu soare si ganduri bune!