Ziua 34 ~ Proiect 365+1 ~ Plimbare prin amintiri

M-am trezit sambata dimineata...acasa...in Onesti!
O parte a cadoului pentru mama...
Frumos sentiment si in plus la micul dejun am mancat din dulceata delicioasa de visine a mamei!  Ce dor imi era de ea!! Si nu mai spun de compotul de visine!

Fiind o zi frumoasa, desi extrem de calduroasa, am decis sa ne plimbam! Cu atat mai mult cu cat amintirile se trezisera inca de la Bucuresti....
Si am pornit, impreuna cu mama, prin oras, prin parc... Si am fost foarte incantata de ceea ce am (re)vazut si mi-am amintit!
Am facut si cateva fotografii, dar cred ca aparatul meu a luat-o putin razna, de la caldura probabil, de aceea vor astepta pana la descarcare :)
Am revazut parcul, foarte frumos de altfel si acel locusor magic din el, cu lacul, ce pare desprins dintr-un colt de rai! Am revazut "Roata" si schelele pe care le "escaladam" care acum sunt Sala polivalenta...Am revazut locurile unde mi-am petrecut copilaria cu jocurile ei...Am revazut curtea spitaluilui, ce odata era plina de pomi fructiferi (acum nu stiu daca mai e asa, nu m-am mai suit pe gard sa cercetez zona :D) si unde mergeam noi la "furat" de mere, pere si alte bunatati!
Am revazut gradina magica din amintirile mele, plina de lacramioare carora nu le puteam rezitsa :D
Am revazut blocul in care mi-am petrecut copilaria, cu amintiri frumoase si ...interesante... Acolo a stat bunica mea si acolo a crescut mama...Acolo am prins si noi aripi :)
Mi-am amintit multe revazand aceste locuri, mi-am amintit de visuri si sperante, bucurii si jocuri...
Mi-am amintit cum doamna draguta de la etajul 1 imi spunea "Miss Romania" si cum eram indragostita lulea de C., care ma plimba pe motocicleta lui...A fost prima mea dragoste si culmea...nu l-am uitat si nici motocicletele! Desi eram mica...prea mica... Mi-ar placea sa il revad...as fi curioasa cum ar fi macar sa-l vad...ce emotii as avea...
Mi-am amintit de clipele minunate cand cantam "Maranata" si "Adonai" din tot sufletul meu si cum i-am invatat si pe altii! Si desi nu intelegeam cuvintele, in adancul sufletului meu stiam... Mi-am amintit cum organizam "spectacole" si cum tineam cursuri de gimnastica... Mi-am amintit cat de exigenta eram ca invatatoare, de fapt chiar rea, aveam pretentii :p
Mi-am amintit cum duceam borcane pline cu mancare afara (mama fiind la serviciu), cand ne jucam de-a "vecinii" si cum am hranit tot blocul :)))) de saraca mama nu stia ce sa mai faca (oricum, capacul a fost pus cand am iesit direct cu oala :))) )
Mi-am amintti de domnisoara blonda, draguta de la magazinul din colt  care imi dadea mereu stelute sclipicioase (dintr-acelea de le aplicau pe unghii sau la machiaj) pe care le adoram... Imi amintesc de ea si ca mereu ma incuraja... O stimteam aproape!
Mi-am amintit cum ma "gateam" cu bluzele mamei, imi puneam pantofii sau sandalele ei cu toc, superbe de altfel, si cum ma machiam ...mai ales cu sclipici (avea un baton plin cu sclipici, de fapt doua: albastru si verde, si le adoram ....Cred ca mai mult eu l-am folosit :))) ) si rujul acela "verde" care de fapt se facea roz :D (genial de altfel ;) )
Mi-am amintit cum am stat afara, pe vreme ploioasa (noroc ca era terasa acoperita) din cauza ca "baba de la 1" (cum era bine cunoscuta in bloc - cati copii a mai terorizat ea si cate i s-au mai intors!-) ne-a cerut sa "param" diverse persoane pe diverse probleme si am refuzat sa ne lasam compromisi...Si asa stateam pe-afara,  cand avea ea nebuneli si nu ne lasa sa intram in bloc, pe motiv ca nu tineam cu ea (erau si copii care se conformau ;) )...
Mi-am amintit multe, foarte multe si chiar si acum, cand scriu toate acestea, un zambet mare am pe fata si imi vin in minte multe clipe minunate!

A fost o zi superba, am ajuns seara acasa si am fost multumita! Am si lucrat un pic la shrug (cred ca vreun rand-doua), insa nu i-am facut poza, am lasat-o pe a doua zi, cand era lumina buna, dar evident .... m-am luat cu altele :D

Cand imi va merge aparatul (sau cablul, ca inca nu m-am dumirit), va voi arata si cateva imagini, cu descrierile aferente!
Chiar este minunat sa iti amintesti de lucruri atat de frumoase, lucruri care si-au pus amprenta si care m-au facut cine sunt astazi! Sunt lucruri parte din mine pentru totdeauna, parte importanta a sufletului meu! Ma bucur ca le-am scos la iveala din nou si sper sa mai ramana la suprafata un timp!

:)



Share this :

Niciun comentariu: