Ziua 71-72 ~ Proiect 365+1 ~ Despre Perle de nisip in 5 zile (partea a II-a)

Ziua 71-72 ~ Proiect 365+1 ~ Despre Perle de nisip in 5 zile (partea a II-a)
15, 16 august 2011


Dupa cum spuneam, am realizat si o bratara din minusculele perle de nisip! Bratara are 20 de randuri de perle de nisip, cu noduri intre fiecare!! A mers mult mai repede lucrul la bratara, deja obisnuindu-ma bine cu tehnica si in plus, atat fiind mult mai scurta, deci mai usor de manevrat :)
Daca la colier mi-a luat 1 ora si jumatate de sirag (deci in total 18 ore numai insiratul si nodurile) la bratara mi-a luat cam 35-40 de minute pe sirag, ceea ce inseamna aproape 11 ore. Deci un priect de 30 de ore de munca doar hihihi sunt o eroina :D
Dar merita pe deplin: setul complet este absolut superb!!! Elegant, distins, fin!!





Bineinteles ca, am mai gasit si alte informatii foarte interesante despre ele, perlele de nisip:

* adesea erau folosite motive corolare, florale sau cu frunze, perlele, variind de la 1.5 la 5 mm, fiind cusute de o baza delictata din sidef, perforata, ajutandu-se de par de cal alb; adeseori se dubla cu matase.
* se foloseau accente si inchizatori galben aurii.
Cu tipul, bijuteriile cu perle de nisip au fost ornate si cu pietre pretioase mai mari sau cu margele din sidef.
* arareori sunt gasite astazi piese din perle de nisip, datorita delicatetii lor, si foarte rar este gasit un set intreg intact.
* un set complet a fost daruit lui Mary Lucille Stevens, de catre mama sa, in 1836; au fost transmise din generatie in generatie, fiind daruite la aniversarea majoratului; in 1984 fii ultimei posesoare au daruit setul Muzeului Smithsonian, fiind expuse in Casa Comorilor (Treasure House)


*bijuteriile din perle de nisip au fost aduse prima data in America in timpul erei Federale; pana la mijlocul secolului al XIX-lea erau considerate de rigeur chiar si in sala de bal.
* presedintele Abraham lincoln a cumparat un set din perle de nisip sotiei sale, Mary Todd Lincoln, pentru a le purta la inaugurarea acestuia. Priviti ce minunatie:


* la mijlocul secolului al XX-lea, Miriam haskel folosea perle de nisip si perle baroc in creatiile sale cu un mare succes, reinviindu-le popularitatea pentru o perioada. Totusi, de obicei folosea perle false.


Intr-un cuvant: minunate!! 

Share this :

Niciun comentariu: