Frozen...

- lucrare realizata pentru duelul lojei pasionatilor de Margele 
Provocare: in fiecare saptamana prezentam o pereche -eu si Roxana Bacila am fost saptamana aceasta -  ce face schimb de "un pumn"de margele  si creeaza o lucrare pornind de la acestea :)


Ohh asta da provocare!! Ce de materiale frumoase si felurite!! Si mari! Cum eu nu prea folosesc :D
Frozen
Roxana m-a intuit perfect, atat asupra materialelor cat si a culorilor! M-am amuzat cand am deschis pachetul de la ea, in orice caz, nu ma asteptam si a fost o surpriza placuta: 3 margele ovale din jasp (o piatra atat de generoasa, de cuprinzatoare, bogata in culori si inspiratie), 2 lacrimi din sidef, o scoica superba, gaurita, o margica mare, ovala si rasucita din sticla de murano, o margica tubulara si un “inel” patratos si ondulat din sticla de murano, 2 rondele fatetate din sticla mov, 4 margele fatetate din sticla culoarea coniacului, o rondea (din piatra?!) , o margica ochi de pisica ceai-cu-lapte si o margica din sticla, sclipicioasa si frumos colorata (mov, roz prafuit, auriu).
Iubesc perlele, sideful, scoicile!!! Cred ca din toate materialele, acestea ma atrag cel mai mult! Si iubesc oceanul, lumea subacvatica, colorata, vie, surpinzatoare, care te lasa mut de uimire si care este o sursa inepuizabila de inspiratie si magie! Asa ca, prima idee a fost ceva cu tema oceanica! Unde mai pui ca aveam si eu lacrimi de sidef si perle si scoici si alte forme din sidef :P

Materialele primite

Mai intai am stat cuminte, am lasat materialele sa isi spuna ele povestea! incet incet, le-am adunat - toate materialele care credeam eu ca ar merge in acest proiect: perle, sidefuri, scoici, fosile, margele din sticla de lampa, margele de nisip, Toho, delica, pietre semipretioase, ace,sarme, lanturi, zale etc),le-am sortat, le-am cules si le-am ales! Le-am dat la o parte pe cele ce chiar nu ar fi mers cu ideea mea, am lasat cateva ce poate mi-ar fi stimulat si mai mult inspiratia...

Le-am pus orientativ sub forma unui colier,s a-mi dau seama cum ar veni, cum le-as putea prinde, ce tehnici sa folosesc... sa fie margele de nisip? Sarma? Sau croset textil? Sau combinate?
Bineinteles ca am incercat sa folosesc toate materialele primite! Coloristic se potriveau! Chiar si material, insa formele mi-au dat batai de cap... cat m-am straduit sa le imbin, tot nu mergeau toate impreuna! Mi se parea ca aveam prea multe puncte de atentie.... si ar fi fost buimacitor!
Cand m-am apucat de treaba, am inceput cu jaspul … L-am inramat frumos folosind tehnica peyote si utilizand culori din piatra (verde oliv si caramiziu) alaturi de diverse nuante de mov si violet (baza in compozitie) si mi-a placut mult ce am facut (atatd e entuziasmata am fost cand m-am apucatd e teraba, ca am uitat sa pozez materialele primite inainte de a incepe lucrul asa ca.... vedeti o parte deja inramate :D). Au urmat cristalele si margica din sticla (care din pacate, fara sa-i fac nimic inainte decat sa o inramez, cand am revenit la ea, am fost surprinsa simtind cum s-a crapat in doua...), mergand pe aceeasi idee coloristica si iarasi am fost multumita! Mi-au iest ca niste banuti cu forme in relief :D
Am luat pandantivul din coral fosil in montura placata cu aur, care datorita culorii, aspectului si formelor imi arata a testoasa si m-am gandit ca ar arata minunat in compozitia mea. L-am garnisit putin cu margelute toho verde oliv si auriu galvanizat si mi-a placut si mai mult asa, e mai interesant si mai legat de celelalte materiale :p
Si apoi m-am oprit. M-am uitat pe toate partile la restul materialelor...si am zis ca eu continui, fie ce-o fi :p Am inceput sa imbrac margica mare din Murano... Pe masura ce inaintam, desi imi placea, deja ma idnepartam de ideea pe care pornisem compozitia.... Am terminat-o ….dar.... am lasat-o deoparte. Mi-am dat seama ca tot nu are rost sa o folosesc in colier, oricum nu da bine laolalta cu celelalte si mi-am zis ac o voi folosi in viitor la un alt proiect.
Apoi m-am gandit mai mult cum sa pozitionez lacrimile si elementele din sidef. Iarasi am “schitat” colierul folosind materialele si placandu-mi ideea, am mers maid eparte. 
Frozen- vedere din spate
Din margelute toho si de nisip am incropit un snur in tehnica Right Angle Weave tubulara, i-am dat forma usor curbata in partea centrala, folosindu-ma de alte margelute toho si delica, si de tehnica peyote si am lasat-o deoparte. Am facut un mic joc d nuante si culori, folosind ca baza margelute argintiu-roze metalizat pe toata lungimea tubului si margelute toho in 3 nuante, impartind astfel tubul in 3 sectiuni, subtil imbinate. Mi-a placut efectul creat, ar fi emrs purtat si asa :P
L-am lasat deoparte si cum ma gandeam eu asa....era prea golas si subtire fata de restul materialelor. Mi-am zis ca-i trebuiesc niste “valurele” si asa ca m-am pus la treaba realizand un sirag o-ga-la-la, in tehnica netting, in 4 nuante de margelute de nisip si toho. Intre aceste valurele am prins bine perle de cultura, banuti, lacrimi si “frunze” de sidef, alaturi de scoica , un “banut” din jasp inramat s margica movalie. Scoica am prins-o de aceste onduleuri, cu ajutorul perlelor de cultura, un fel de tehnica fringe si tot acum am prins bine si testoasa mea :p Bineinteles ca , la fiecare pas, masuram, alaturi de tubul-baza al colierului, pozitia pieselor in compozitie. 
Si acum i-acum: sa prindem valurile de tarm :)) cu atentie si multe margelute, am inceput din partea dreapta sa le unesc, ma continuat pana la finele onduleului si am continuat adaugand “franjuri” din sidef, perle de cultura, jasp, cuart portocaliu, banutii din cristale.
Arata bine, dar nu eram multumita. Asa ca, in concordanta cu ideea initiala de banuti din sidef cumva adaugand textura si inaltime bazei colierului, i-am adaugat prinsi din loc in loc de buclele cu care am garnisit baza. Ohh, acum parca mai vin de-acasa! Arata bine! L-am pus iarasi la gat (din cand in cand il mai “probam” pentru a-i vedea efectul) si zic: asa da! Dar sesizez ca desi arata bine si asa, la baza gatului, ar merge si mai jos! Deci, cum oricum ne trebuia inchizatoare, m-amd ecis sa fie una … flexibila!
Materiale nefolosite inca
initial, lasasem “banutii” din cristal alaturi de margelele din murano, mi-am zis ca ori fac o bratara, ori altceva, alt proiect din ele. Dar acum nu mai era cazul. Am mai scotocit prin punga de margele, cautand inspiratie si am dat peste acetse minunate margele din portelan, in nuante perfecte pentru proiectul meu! Am cautat sarma, aurie (am folosi de alama, fiind cel mai aproape de nuanta pandantivului) si am incadra bine margelele, folosind si margelute toho auriu galvanizat, le-am prins de banutii din cristal, am masurat, am scos, iar am adaugat elemente, pana m-am hotarat cum voi prinde la final elementele de colier. Si am prins definitiv 2 astfel de margele de baza colierului si cu ajutorul a doua inchizatori de tip lobster placate cu aur, am realizat o inchizatoare flexibila, ce poate fi inlaturata (cele 3 elemente) si inchis colierul la baza gatului. Mi-ar fi plaut sa pot transforma aceasta inchizatoare in bratara, dar apoi colierul ar fi fost prea lung si am renuntat la idee. Din restul elementelor ramase am facut o pereche de cercelusi ce merg perfect :p
Mi-a parut rau ca mi-au ramas totusi cateva materiale... Dar din lipsa de inspiratie si chiar materiale, dar mai ales de timp, am decis sa le las pentru viitor cand va fi timpul lor! In orice caz sunt toate frumoase si vor arata minunat ;)

Detalii tehnice: Colierul poate fi purtat atat la baza gatului cat si mai jos, avand sistemul de inchidere dublu, detasabil.

Materiale folosite: margele de nisip, Delica si Toho, sidef (banuti, lacrimi, frunze), perle de cultura, pandantiv din coral fosilizat in montura placata cu aur, margele din: jasp, portelan, sticla, cuart portocaliu; sarma de alama, zale, tortite si inchizatori placate cu aur.

Tehnici folosite: Peyote, RAW tubular, Netting, Fringe, Loops; wirework.

Frozen



In tot timpul lucrurlui la colier (atat ideatic cat si practic), imi tot venea in minte un ocean inghetat. Pur si simplu la asta ma gandeam privind culorile usor sterse ale materialelor folosite. Am inghetat o mica parte din oceanul infinit, din frumusetea lui pentru a o pastra intacta si a spori incantarea privirii! Sau poate sunt eu cea inghetata?! Mai rationala decat emotionala?! Este posibil...










Share this :

3 comentarii:

Mily spunea...

Buna, am deosebita placere de a te anunta ca ai primit 2 premii pe blogul meu. Sper sa iti placa.
http://mily-design.blogspot.ro/2013/04/sa-ne-cunoastem-mai-bine.html

Penny spunea...

WOW! Amazing!

Andra Marasteanu spunea...

Multumesc mult pentru premii!! Ma duc acum sa le "ridic"!!!

Thank you Penny!!