Olaniyi - There's Glory In Wealth - colectia Jendayi


Olaniyi (pronuntie: o lah NEE yee)- nume feminin african (Yoruba, Nigeria), insemnand "there's glory in wealth" (E glorie/cinste/splendoare in abundenta/bogatie/prosperitate)

Natura linistita, practica, avand calitati notabile de organizare, finalizarea proiectelor, ordine, disciplina, analitic si cu inclinatii catre studiu, cercetare face ca aceasta femeie sa exceleze in domeniul ales, indeosebi in cele ce ii sunt flosite la maxim aceste calitati.
Are minte isteata, inventiva, putere mare de concentrare fiind buna in domenii ce necesita atentie la detalii ( programare, artizanat)
Ia viata in serios, de aceea poate fi ranita usor. Nu este foarte sociabil, se exprima greu verbal si poate fi considerata adesea neprietenoasa; in schimb, exprimarea in domeniile artistice si artizanale este la cote inalte. Gaseste linistea si pacea in natura, chiar si in timpul lucrurlui atinge eficienta maxima cand lucreaza singura, retrasa.
In orice caz, este o fire a excelentei, a cercetarii, a abundentei pe toate planurile in care se simte in largul ei, o persoana care cauta plenitudinea, purificarea, autocunoasterea.



Turcoazul, glorifica pe Yemoja, zeita Africana a Oceanelor si Protectoarea femeilor (indeosebi insarcinate), a pescarilor si a supravietuitorilor naufragiilor, onorata nu doar in Africa ci si in Brazilia
In gandirile traditionale, turcoazul uneste pamantul si cerul, impreunand energiile masculina si feminina.

Se crede ca isi schimba culoarea pentru a preveni pericolele iminente sau pentur a indica infidelitate ain gand si actiune, dar si starea purtatorului (tristete, boala, etc).

Pe plan spiritual, turcoazul purifica atat centrele energetice cat si corpul fizic. Induce intelepciune si intelegere, sporeste increderea, bunatatea si recunoasterea frumusetii. 

In orice caz, este un talisman ce aduce noroc, succes, ambitie si creativitate, numai bun pentru o femeie Olaniyi, careia ii va intari si mai mult calitatile si o va ajuta sa traiasca in abundenta, sa-si realizeze visurile.


_______________________

Semnificatii coloristice:

Turcoaz- comunicare deschisa si claritatea a gandului; este o culoare prietenoasa si vesela; controleaza si vindeca emotiile, creaind un echilibru emotional si stabilitate; radiaza pace, calm, liniste, crestere, echilibru; reincarca siritul in timpurd e stres mental si oboseala; ajuta in luarea deciziilor; este buna pentru organaizationale si manageriale; creste increderea si dragostea de sine, creste nivelurile de creativitate si senzitivitate, este bun pentru multi-tasking;
* puteri mari de observatie si perceptie; intareste capaciattea de a identifica calea inainte, calea catre succes, echilibrand aspectele pro si contra, binele si raul in orice situatie 
* ajuta la vindecarea interioara, creste abilitatile intuitive si deschide calea catre crestere spirituala; este culoarea sufletului evoluat, ;

Alb- contine cantitati echilibrate din toate culorile spectrului; principala caracteristica este egalitate, implicand corectitudine si impartuialitate, neutralitate si independenta; albul dezvalui; semnifca puritate, inocenta, plenitudine, completare; deschidere, crestere, creativitate; curatenie, protectie, incurajare, pace, calmitate, comfort si speranta; ordine si eficienta; bunatate, perfectiune, raceala, curatenie
*albul reprezinta noile inceputuri (de aceea si in culturile estice, albul este culoarea doliului, intrucat in aceste culturi moartea inseamna doar sfarsitul unui ciclu, un alt inceput urmandu-i)
* albul poate reprezenta completarea unui ciclu al vietii 
* este impartial, salvator, futuristic si eficient
Negru- absenta culorilor; ascunde; mister, profunzime, perspectiva; protectie de stresul emotional, ascundere a vulnerabilitatilor, a sentimentelor; putere, control; neprietenos, greu accesibil; control de sine, disciplina, independenta si vointa puternica, autoritate si putere; absoarbe energia negativa (e bine de purtat ceva negru in calatorii sau activitatile uzuale in afara casei); conventional, conservativ, serios, dar si sofisticat si demn; adesea purtat de femeile de succes pentru ca denota eleganta, sofisticare si incredere; adesea asociat senzualitatii si seductiei, dar si cu supunerea; 
*negrul este sfarsitul, dar sfarsitul implica intotdeauna un nou inceput: atunci cand lumina apare, negrul devine alb, culoarea noilor inceputuri.
*insenineaza si ii Combinat doar cu alb creaza o atmosfera argumentativa, insa adaugandu-i o culloare, ii lumineaza energia.

Alte culori: nuante de albastru, galben si verde.

Culorile acestea exprima, completeaza si ajuta femeia Olaniyi.

_______________________

Buy it on Breslo (Romania) or Etsy (International)
Materiale folosite:
- snur piele alb si negru
- margele de turcoaz, heishi
- margele din lemn de cocos negru heishi
- rondele din portelan
- accesorii metalice cupru si cuprate.

Colierul este la abza gatului, siragul de margele asezandu-se chiar sub clavicula. 


_______________________

Parte componenta a colectiei Jendayi, alcatuita din piese unicat ce glorifica natura, creatia, Creatorul!


Noua colectie, inspirata in intregime de bijuteriile etnice africane, este un tribut adus acestei culturi fascinante, cu bijuterii si accesorii pline de naturalete, culoare, arta, multumire si adorare, magie si fascinatie, umanitate si dumnezeire, simplitate si complexitate, putere, vointa, superioritate.
Si acest lucru intentionez sa il surprind si eu, prin materiale naturale, culori evocatoare, linii si jocuri hipnotizante! Dar si sa aduc multumiri si a glorifica Sursa harului primit!

Jendayi (jen DAH yee) - nume feminin, african - "a multumi, a aduce multumiri"

Jendayi evoca naturalete, pace, solitudine si iesire din tipare, fascinatie si ocultism, senzitivitate si romantism, comunicare mentala, simbolistica, complexitate, profunzime, creatie, bucurie, multumire

_________________________

Foto: fimomimo.breslo.ro
Share this :

Niciun comentariu: