The Nimph Of The Sea



Coralul (din grecescul korallion), denumit si Gradina Marilor sau Nimfa Apelor, este un simbol al energiei feminine, protectiei, meditatiei, vizualizarii, vietii, fertilitatii, norocului si intelepciunii.

Coralul, materialul organic aflat printre cele mai utilizate materiale pentru podoabe si ornamentatii, considerat a avea efecte magice si protective, este fascinant, atat prin material, istorie, semnfiicatie cat si prin forma si structura.

Asemeni copacilor, cu radacini, tulpini, noduri, ramificatii, coralul este simbol al eternitatii. Cum am mai spus si cu alte ocazii, oceanul - care este de fapt o mare mai...mare- este o oglindire a lumii noastre, in toata profunzimea si frumusetea ei.

Fascinant fiind, provocator si inspirational, l-am inchipuit la gatul unei femei care, desi aparent aeriana, se poate citi si zapacita, superficiala, este profunda, adanca si cu multe de oferit, precum oceanul,cu calitati multiple de cele mai multe ori ascunse primelor impresii, necesitand o navigare si o imersiune in profunzimea sufletului si al mintii pentru descoperiea intregului.




Culori folosite:
- verde olive
- rosu portocaliu
- galben
- mov

Dupa cum se poate observa cu usurinta, culorile folosite sunt 2 perechi de complementare, a doua fiind folosita pentru accent. 



Semnificatii:
- verde olive - natura, crestere, armonie, prospetime, fertilitate; vindecare, imbunatatire a viziunii; siguranta, stabilitate, rabdare, rezistenta; speranta; pace, intelepciune; podul dintre vointa si sentiment, claritate, discernamant, transpunerea spiritualului in viata de zi cu zi; diplomatie, flexibilitate, completare, dragoste de sine, detasare.
-rosu-portocaliu - energie vizica, vibratie; caldura, viata, vitalitate, pasiune, actiune, entuziasm si interes crecute, protectie; pozitivitate, putere, masculinitate, conducere, ambitie, determinare, vointa, incredere, curaj, spontaneitate; miscarefizica,sexualitate, creatie, ; bogatie, stralucire, entuziasm si dragoste de viata.
- galben - partea stanga si logica a creierului; mintea si intelectul; perceptie; optimism, incredere si bucurie, iluminare, fericire, energie, distractie, originalitate, curiozitate; ganditorul practic, aducand idei si metode noi, adorand provocarile mentale; loialitate si onoare.
- mov: sensibilitate, compasiune, intelegere, suport, altruism; spirit liber si fragil; pasnic, calm(ant), carisma si energie ispititoare,; creativitate, neconventional; idealistic, cu o imaginatie bogata, visator; inspirational, intuitiv, spiritual; magie, mister, roialitate.

Materiale folosite: margele de nisip Toho si Delica, margele presate si cristale Cehesti snur din piele, accesorii cupru si cuprate.

_________________________

Foto: fimomimo.breslo.ro
_________________________
Share this :

Niciun comentariu: