Culorile pietrelor semi pretioase si pretioase (VI)

Astazi voi termina seria de articole despre culorile pietrelor (semi) pretioase cu cele de culoare roz, violet si multicolore!

Pietrele de culoare roz

Aceste pietre sunt intr-o varietate de nuante: roz bubble-gum, coral, rosu deschis (flesh), fucsia, trandafiriu, liliachiu si somon.

Purtand pietre in nuante de roz sporeste abilitatile mentale ale purtatorului si indulceste nivelurile emotionale, furia si sentimentele de neglijare.

Culoarea roz reprezinta dragostea, prietenia, compasiunea, relaxarea. Rozul este simbolic pentru emotiile tandre. Comparat cu rosul, rozul are o sensibilitate mai delicata.



Morganit (Beril)
Kunzit
Safir Roz
Rubelit (Granat)
Rodocrosit
Rodonit
Safir Stea
Turmalina "Pepene"
Turmalina
Cobalt Calcit (druza)
Granat
Cuart Roz
Topaz
Dolomit Kona
Perla "Mabe"
Spinel



Pietrele de culoare violet


Multitudinea de nuante in care regasim aceste pietre include: ametist, heliotrop (culoare purpurie), lavanda, lila, magenta, violet, mulberry (aguda), orchid (orhidee), reddish blue (albastru rosiatic), mov si wine (culoarea vinului).

Culoarea violet simbolizeaza puterea, telurile spirituale, pasiunea, conducerea, respectul si belsugul. Este pacificatoare, revigoranta si calmanta si a fost purtata de catre imparati si comandantii militari. De asemenea simbolizeaza abilitatile fizice, succesul, intelepciunea si independenta. Violetul era oadata un simbol European al regalitatii.

Purtand bijuterii cu pietre violet va intari generozitatea persoanei, in timp ce inspira creativitatea si puterea interioara. Violetul de asemenea sporeste talentele artistice si intelepciunea.


Piatra Tiffany (Opalit)

Ametist
Caroit
Sugilit
Jasp
Tanzanit
Safir violet
Granat violet
Topaz violet
Granat "culoare schimbatoare"
Agata violet
Calcedonie liliachie
Turmalina Rubelit
Spinel



Pietrele multicolore


Aceasta categorie se refera la pietrele care au in compozitia lor mai multe culori una langa alta.



Opal Koroit
Opal Boulder
Amolit
Turmalina
Ametrin (varietate de turmalina)
Alexandrit
Druza
Jasp
Spectrolit (varietate de labradorit)
Lianit texas
Marmura Picasso
Pietersit
Azurit (varietate de malachit)
Agata
Granat "Culoare schim,batoare"
Hematit Curcubeu




Observatie: Pentru a vedea mai multe date si informatii despre unele dintre ele, puteti da click pe numele pietrei respective. Aceste informatii se gasesc in limba engleza, pe site-ul sursa al acestui articol.
Traducerea este proprie.

Sursa: Bernardine
Share this :

Niciun comentariu: