O poveste fara sfarsit.... | Never Ending Story

Provocata fiind de Comunitatea Trender  dar si de cea Roz, prin Mica Narcisa, am scris povestea Bijoux De Mon Ange, povestea mea pana la urma...


Ce inseamna pentru tine sa creezi bijuterii?
Cum a inceput totul?




Pentru a intelege cat mai bine ce inseamna pentru mine a crea bijuterii, trebuie sa va spun o poveste... O poveste trista dar frumoasa....

Nici nu stiu care e inceputul ei, cert e ca intotdeauna mi-a placut tot ce tine de frumos! Inclinatie catre frumos si arta am avut de mica si talentul era evident...Insa viata nu tine intotdeauna cu mine ...

De mica am visat sa ajung creator de moda, designer de interior si apoi designer de bijuterii. Am schite din perioada adolescentei chiar si acum, pentru toate cele 3 domenii (nu foarte indepartate ce-i drept),( schite ce le-am revazut chiar zilele trecute, dupa foarte multi ani si mi-au rascolit sufletul, mi-au trezit amintiri, sentimente si sperante).

Imi confectionam singura bluzite, fustite (le coseam la mana, neavand masina- insa aveam multa rabdare). Am incercat sa crosetez. Ma fascina ce minuni pot iesi din mana unui om . Ce-i drept, si bunica si mama mea au avut amandoua inclinatii catre aceste lucruri, am o mostenire frumoasa de la ele. Bunica mea croseta si tricota mult, frumos si cu foarte mare drag. Mamei mele ii placeau hainele, si-a confectionat si ea cateva la mana. Si ii placeau margelele. De fapt, amandurora le placea sa fie elegante, aranjate, frumoase, admirate.

Visam ca intr-o zi voi realiza toate acestea, ca voi fi designer de succes,ca voi crea si aduce bucurie. Visam mult ce-i drept. Totul a fost spulberat de realitate. Si am incetat sa mai visez. Aveam doar 16 ani.

8 ani mai tarziu, luptand cu depresia si realitatea vietii, cautam o lumina. Ceva ce sa ma scoata din negura in care ma afundasem din ce in ce mai mult pe masura ce anii treceau (metaforic, aceasta lupta si luminare am redat-o aici). Catuam ceva ce pot sa fac ca si job (macar part-time) sau mica afacere si mai ales ceva care sa-mi si placa. Si tot cautand am descoperit margelele. M-au fascinat. O luna intreaga (de pe la jumatatea lui noiembrie) am cautat cat mai multe idei, schite, tutoriale, magazine de materiale, tot ceea ce tine de acest domeniu. Eram total absorbita de acest domeniu cu posibilitati infinite. M-am indragostit mai ales de margelutele de nisip. Variatiile sunt chiar infinite. Pot visa la nesfarsit!

Am facut prima comanda de margelute in decembrie anul trecut. Le-am primit chiar inainte de Craciun. Cel mai frumos cadou pe care mi l-as fi putut face vreodata. Am conceut primele bratari si primele coliere. M-am bucurat enorm cand au fost apreciate. Si am mers mai departe.

In cateva saptamani se implineste anul, un an in acre am avut multe hopuri, chiar si in ceea ce priveste margelele. Din nou greutatile nu ma lasa in pace.Sunt de principiu ca, daca ai pornit la drum si calea e prea neteda, sigur nu este drumul cel drum! Deci nu ma las. Pentru ca e un vis pentru care merita sa lupt. E un vis ce trebuie sa devina realitate. Si aceasta realitate prinde contur pe zi ce trece, incet-incet, dar sigur.

Cred ca cea mai mare realizare a mea cu aceasta pasiune, este implinirea scopului meu final: acela de a ajunge cat mai aproape de sufletele oamenilor, de a le oferi o parte din mine, de a ajuta lumea sa fie un loc mai bun. Si nu vorbesc in van, nu sunt vorbe fara continut. Viata mea nu e un concurs de miss la care declar idealistic ca vreau sa salvez lumea, sa salvez animalele, balenele, sa eradichez foametea, poluarea, coruptia,etc. Pur si simplu duc o lupta zilnica cu mine insami, pentru a nu ma lasa schimbata de realitatea inconjuratoare! Si chiar nu e deloc usor si clachez de multe ori! Dar e o lupta ce trebuie castigata!

Iar margelutele si toate creatiile realizate de mine sunt doar un mod de a exprima aceste lucruri! Pun suflet in fiecare piesa. Sentimente, visuri, sperante, credinte.
Sunt multumita cand ceea ce incerc sa transmit, este perceput.



Unii sunt atinsi de un cuvant, de o poveste, de o imagine doar sau chiar de lucrul respectiv. E o satisfactie enorma sa reusesti sa atingi intr-un mod placut sufletele oamenilor! Si totusi nu e meritul meu. Eu sunt doar un vas de lucru. E ingerul meu, e Insusi Dumnezeu cel ce face posibil acest lucru. 



Glitter Graphics











Angel Glitter Pictures


Povestea....cu siguranta nu se termina aici....Fie cu bune, fie cu rele, fie ele bucurii sau tristeti, exaltari de fericire sau agonii si deznadejdi, ele se vor adauga pe zi ce trece la tot ceea ce inseamna Bijoux De Mon Ange - visul meu ce prinde contur....
Share this :

3 comentarii:

Icabica spunea...

foarte frumoasa povestea ta Bijoux, ca de altfel tot ce scrii tu...tine-o tot asa...

felicitari

Mimy Shop spunea...

Mi-a placut povestea....in mica parte m-am regasit si eu in ea...
Iti doresc ca Ingerul Creatiei sa te calauzeasca in permanenta si fie ca norocul si banastarea impreuna cu iubirea , sa bata si la poarta ta!

Andra Marasteanu spunea...

Multumesc tare mult, Monica si carmen! Va pup si va imbratisez!