O noua pasiune : Chainmaille

In ultima vreme am fost destul de ocupata cu margelitul: am facut modele noi, am reluat unele vechi, am invatat tehnici noi si sunt tare mandra. Unul din lucrurile noi invatate este o tehnica pentru chainmaille, adica lucrul cu zalele.


Chainmail/chainmaille este tehnica de imbinare a zalelor metalice prin care se realizau armurile din zale inca din evul mediu. Astazi, utilizarea acestei tehnici este limitata, realizandu-se doar niste veste si avand doar cateva alte intrebuintari, prinre care si bijuteriile.




Intotdeauna m-au fascinat bijuteriile din zale, insa n-am avut curajul sa incerc ceva mai complex. Iata ca a venit si vremea aceea si am realizat un set superb din zale de un auriu roziu, combinate cu cristale swarowski si margele de aventurin verde.





Sincer, nici nu stiu ce metoda de chainmaille am utilizat, intrucat am pornit de la incercarea de a realiza urmatorul model:



LE: se pare ca este un model japonez, numit chiar floare japoneza :)


Insa zalele acestea aurii, fiind destul de mici in diametru dar destul de grosute, nu au incaput toate. O intamplare fericita de altfel, pentru ca eu sunt foarte mandra de setul astfel creat.

Modelul de mai sus l-am realizat totusi, insa, zalele fiind din nou, de marimea nepotrivita, le-am facut capacele pentru margele - chestie care iarasi imi place cum a iesit:




Pana data viitoare, va las cu doua tutoriale pe care le-am facut in ultima vreme, si anume un puiut in tehnica origami si un suport simplu pentru fotografii!
Share this :