Joyeux Noel



Desi zilele Craciunului au trecut, astazi am fredonat colinde si am meditat... Si asta pentru ca noaptea trecuta am vazut un film exceptional, Joyeux Noel care m-a atins la suflet , prin povestea emotionanta si  adevarata despre armisitiul de Craciun (din 24 decembrie 1914, in cadrul Primului Razboi Mondial), prin cantecele si vocile angelice, prin imaginile si intamplarile ce iti intra direct la inima! Nici n-am cuvinte sa exprim ceea ce am simtit in timp ce urmaream scenele, este un film ce trebuie vazut si revazut, este un film la care poti sa plangi si ai sansa sa meditezi, sa realizezi adevarata insemnatate a vietii, puterea dragostei fratesti si miracolul divin, ai sansa sa iei decizii noi si sa schimbi directii!


Una din scenele care mi-au ramas intiparite in minte, este cea in care, desi erau antrenati sa isi omoare oponentii, ei dau dovada de un altruism pur, practic salvand trupele inamice.

Horstmayer: [Speaking to Lieutenant Audebert and his troops] Our artillery will shell you in 10 minutes, so I suggest you come shelter in my trench. 

 Si mai emotionant este faptul ca, cel putin in film, totul a pornit din partea germanilor,  increderea, armistitiul, ingroparea celor morti, salvarea din fata bombardamentelor...

Mai mult decat atat, acest film m-a inspirat si in ceea ce priveste partea mea creativa. Dar, mai multe la timpul potrivit.

Deocamdata va las cu scena cantecelor si va sugerez, sa vedeti sau sa revedeti filmul, atat ca semn de deschidere a inimii, cat si de sustinere a cauzei (intr-unul dintre comentariile acestui video, cineva spune ca pisica este cel mai intelept dintre personaje,ea neimpiedicandu-se in politica si diviziuni nationale -ohh, cat de adevarat!) sau doar ca relaxare! Cu siguranta nu veti regreta nici un minut!

Share this :

Un comentariu:

Anonim spunea...

Vai cat imi place filmul asta, cred ca l-am vaut de 10 ori. Mi se pare atat de emotionant.
Eram in Franta cand a aparut, l-am vazut de vreo 7 ori la cinema. :))
Abia asteptam sa apara pe dvd sa-l cumpar.

Milanike,