Despre dragoste... in multe feluri...

A trecut si mult asteptata zi a indragostitilor, Valentine's Day . La originea ei, aceasta celebrare nu avea nici o legatura cu kitschurile de acum, cu mesajele si produsele comerciale de acum, cu inimi de plus sau nu, culoare rosie peste tot, lenjerii sexy si alte artificii moderne. Era mult mai profunda acea dragoste celebrata in aceasta zi. Era o dragoste divina, sacrificiala, o iubire lipsita de compromis, o iubire care nu cerea nimic inapoi, o iubire care nu a pierit in fata greutatilor vietii, nici macar a mortii. E vorba de acea iubire pe care o are Dumnezeu pentru noi si noi ar trebui s-o avem pentru El, asemeni acelor "valentini" ce au pus iubirea pentru El mai presus de orice, mai presus de viata lor chiar, acea iubire pe care ar trebui s-o avem pentru oameni, pentru toata Creatia Divina, o iubire care nu cere nimic in schimb, ci doar ofera. Acea iubire pe care o putem avea si pentru prieten/a, iubit/a, sot/ie, care include in acest caz, dar nu este echivalenta cu pasiunea, erosul. Profund. Real. Dincolo de sentimentele trecatoare.
E complicat, dragostea, iubirea nu sunt un subiect de discutat, ci de trait, de daruit.


Nu am nimic cu aceasta zi, sau cu Dragobetele! Sunt binevenite, doar ca, asemeni Craciunului si Pastelui, e bine sa le celebram in toate celelalte zile: pana la urma, fiecare dintre aceste sarbatori se refera la iubire, in felul ei. Iubirea sincera, oricand, dupa cum se exprima si Vaxaly, un prieten drag pe care il admir!

***

Oamenii, de-a lungul timpului, au cautat sa-si exprime sentimentele, trairile, ideile prin diverse metode, astfel incat sa lase o parte din el in orice lucru atinge. E divin.


Aici gasiti o lista cu cele mai frumoase si mai populare cantece dedicate iubirii iar aici o colectie bogata de poeme si vorbe de duh. Pe iubirea14.ro gasiti un proiect si o colectie de poezii contemporane, de la noi.

Una din melodiile mele preferate de dragoste este Turn Your Lights Down Low  interpretata de Bob Marley si Lauryn Hill... O ador, o ascult uneori neincetat ...

De asemeni, un cantec memoriabil. cel putin pentru mine, al lui Michael Jackson, Speechless. Pur si simplu ma unge la suflet, de fiecare data cand ii ascult versurile mi se face pielea ca de gaina, ma gandesc la multe lucruri, la iubirea aceea profunda, incomparabila.



**

The Spoonman sculpteaza in lemn. Dupa cum ii spune si numele, in mare majoritate linguri de lemn nemaipomenit de frumoase! Una dintre ele fiind lingura indragostitilor! El mai creeazi si martisoare, vase din lemn, icoane pe sticla. Un mester popular, un artist desavarsit.
Un mic exemplu de martisoare - simbol al indragostitilor- Lingura indragostitilor sau a dragobetelui este reprezentata de doua pasari deoarece dragobetele era considerat logodnicul pasarilor. Se spune ca daca tinerii indragostiti petrec ziua dragobetelui impreuna vor avea o viata frumoasa. Cam toate lingurile in Romania cu doua pasari semnifica dragostea.



**

De Florin Voicu am mai amintit cu ceva timp in urma, ca ii admir munca si talentul. Revin cu mesajele lui de dragoste:


Natalitsa - ce pot sa spune despre magia mainilor si inimii ei: nu am cuvinte indeajuns, o las pe ea:



Un pandantiv aparent simplu, dar sugestiv, cu suflet de mesager. Iti va sopti discret povesti de prin lume adunate si povesti despre tine. Apoi va veni o zi in care veti incepe sa scrieti impreuna... primul roman de dragoste.
Fiind modest, nu se va grabi sa iti sopteasca povestea din care s-a nascut. O poveste inteleapta, pe care indraznim sa ti-o spunem noi, desi, spre deosebire de micutul nostru mesager, nu suntem inzestrati cu minunatul dar de-a depana povesti.
Povestea darurilor fragile
Candva, pe o margine de lume, intr-un sat indepartat traia un suflet de artist, talentat si intelept. Maestrul adora copiii si ii placea sa-i rasfete cu incantatoare daruri: lucrusoare mici, nascute dintr-o mare pasiune, foarte frumoase, dar... fragile!
Oricat de mult nu se straduiau bietii prichindei sa fie grijulii cu noile jucarii, fermecatoarele daruri se spargeau zgomotos, transformandu-se in cioburi. Micutii disperati plangeau cu amaraciune. Iar peste ceva timp, batranul intelept le oferea alte daruri minunate: ametitor de frumoase, dar... si mai fragile!
Intr-o zi parintii copiilor, coplesiti de drama picilor, au batut la usa batranului:
- Maestre, esti atat de intelept! Stim ca le doresti copiilor nostri numai bine! Dar de ce le faci astfel de cadouri? Sunt incantatoare, dar atat de fragile!
Batranul intelept le raspunse zambind:
- Vor trece doar cativa ani si cineva le va oferi... inima sa. Din bucuria de a primi aceste lucruri mici - frumoase, dar fragile, si tristetea de a le pierde intr-o clipa, vor invata sa fie macar un pic mai grijulii cu acel dar de nepretuit...
Concluziile le trageti voi!

***

Pe blogul de tutoriale, la invitatia mea, prietenele mele margelitoare au impartasit cateva idei numai bune acum in aceasta perioada:
Inima Decor din globuri stralucitoare, idee preluata de mine de pe un site strain si adaptata acestei sarbatori.
Inimioare din margelute, numai bune de brelocuri, martisoare, cercelusi, tutorial creat de Icabica.
Beatrice ne-a aratat in imagini cum sa confectionam un cosulet-inima din hartie, ce poate fi umplut cu bunatati, margelute sau chiar agatat pe perete sau unde vrem noi.
RuxyPixy ne incanta iarasi cu un superb colier din margelute mici mici, colier ce l-am inceput si eu in urma cu 2 saptamani (sper sa-l si termin curand :D :)) )
Si nu in ultimul rand, Bohemian Sin ne "scrie o frumoasa "love note" desprinsa parca din timpuri stravechi, sugerand trainicia iubirii in fata timpului.
Spor la realizat cadouri pentru cei dragi!

***

Noutati de-ale mele: Am adaugat noile creatii inspirate de aceasta luna dedicata dragostei (prin Valentine's Day si Dragobete, mai apoi Martisor si Ziua Femeii) in magazinul meu de pe Breslo, in Colectia Love Thoughts.



***

Cel mai mult, la orice creatie, imi place povestea din spatee ei! Citandu-l pe The Spoonman:

"Orice lucru fara o poveste este neterminat..."
Share this :

Un comentariu:

Alexandra spunea...

Mi-e lehamite de Valentine's Day-ul "romanesc", sarbatorit la noi, importat gol, fara semnificatii, doar pentru ca e la moda, pentru ca e american si pentru ca "se vinde". Inimioarele si dragostea trebuie sa aiba locul lor in viata noastra zi de zi, nu doar intr-o data din calendar impusa... si mai nou, doar comerciala.