1 Martie


Pff, e 1 martie...martisorul cum e cunoscuta ziua.... nebunie prin oras, nici nu ai pe unde sa treci pe strada de comerciantii de sezon care te polueaza cu kitch-uri pe care ei le numesc martisoare si oameni in cautare de mici sau mari atentii pentru cei dragi sau nu...
chiar sunt dezamagita de oferta de martisoare. parca pe an ce trece devin tot mai urate aceste obiecte pe post de martisor.
lipsa de originalitate, de semnificatie, de calitate.
pacat. chiar pacat.
singurele martisoare care mi-au placut sunt cele facute "de mana", originale, din ceramica, pictate. atat. si din pacate, aceste martisoare sunt rare. poate pentru ca lumea n-a invatat inca sa le aprecieze. sa aprecieze lucrul de mana, facut cu pasiune si suflet, originalitatea, semnificatia, unicitatea, mesajul transmis.
nu stiu de ce, dar parca lumea asta nu se indreapta in directia cea buna. eu sunt adepta calitatii, a originalului, a unui gest frumos facut din inima, nu doar pentru ca asa se face. sunt satula de vorbe goale, de complimente gratuite, de cadouri fara semnificatie, de gesturi fade. Mai bine deloc, decat la norma.
Vorba conform careia "gestul conteaza", nu cred ca se refera la a oferi orice cuiva cu scuza ca gestul conteaza. nimic mai adevarat. si imi pare rau cand vad in jur doar oameni goi, care au uitat ca cel mai de pret dar este dragostea, un zambet, o imbratisare, o vorba buna. preferam sa dam un kitsch de martisor, pentru ca asa se poarta, fara a ne gandi macar o clipa, ce semnificatie are acest martisor. daca ne reprezinta pe noi, sau pe cel/cea caruia i'l oferim. ce mesaj ii transmitem? fff e mult de dezbatut.

sunt trista. dar totusi inca mai sper ca lucrurile se vor imbunatati intr-o zi. voi face tot ce pot si nu voi inceta sa cred in originalitate, in arta, in frumos, in iubire.

Va doresc o primavara minunata! Fiti originali! Si nu uitati sa iubiti si sa zambiti!
Share this :

2 comentarii:

squash spunea...

Cred ca depinde de noi, artizanii, daca putem expune o alternativa cel putin la fel de apetisanta, ca sa zic asa. Eu simt ca lucrurile merg in directia cea buna.
O saptamana minunata iti doresc!

Andra Marasteanu spunea...

Asa este, de noi depinde. dar nici usor nu este atunci cand nu sunt apreciate! Eu sper ca lucrurile sa se schimbe!