Culorile pietrelor semi pretioase si pretioase (III)

astazi voi spune cate ceva despre pietrele de culoare rosu si maro, brun.

Pietrele de culoare rosu

Bijuteriile cu pietre rosii apar intr-o varietate de nuante, incluzand burgundy, rosu cardinal, rosu cireasa, coraliu, rosu intens (stacojiu) -engl. crimson, purpuriu - engl. magenta, castaniu - engl. maroon, rubiniu, rosu aprins -engl. scarlet si culoarea vinului rosu - engl. wine.
Se spune ca purtand bijuterii cu pietre rosii sporeste energia, puterea si curajul purtatorului.
Rosu este culoarea sanatatii, puterii, energiei fizice, sexului, pasiunii, curajului si protectiei. Este asociata cu sangele, nasterea, moartea si emotiile intense. In Polynesia, rosu era o culoare sacra asociata cu deitatile si cu cele mai inalte clase sociale.

Granatul
Pyrite Drusy
Rubinul
Jasperul Mac
Amolit
Rubinul Stea
Coralul spongios
Ruby-in-Zoiscite
Safirul rosu
Jasper rosu
Os-de-Dinozaur rosu
Coral
Beril (Bixbite)
Spinel
Piatra-sangelui (Calcedonie)
Turmalina
Alexandrit
Eudyalite



Pietrele de culoare maro, brun


ijuteriile cu pietre maro se prezinta intr-o varietate de nuante, cuprinzand: cupru, ambra, castaniu-auriu -engl. auburn, bej, caramiziu, bronz, aluna, ciocolatiu, cacao, cafeniu, mahon, ruginiu, cafeniu-auriu -emgl. tan.
Se spune ca a purta bijuterii sau imbracaminte maro sporeste intelepciunea, limpezimea si respectul de sine al celui ce le poarta. Maroul este o culoare de pamant si a purta un pandant, inel sau cercei cu pietre maro sau bronz-auriu este stabilizant si calmant.
Culoarea maro reprezinta solul si fertilitatea si simbolizeaza prietenescul, simplicitatea, sanatatea si dependabilitatea.



Ochi de tigru
opal koroit
Agata
Carnelian
Drusy
Cuart Drusy
Citrina
jasper
Marmura Picasso
Ambra
Piatra Petoskey
Texas Llanite
lemn de Palmier pietrificat
Os de dinozaur
Amonit
Baculite (amonit)
Cuart fumuriu
Topaz
Pietersite
Zirconiu
Meteorite gibeon
Safir
Turmalina


Observatie: Pentru a vedea mai multe date si informatii despre unele dintre ele, puteti da click pe numele pietrei respective. Aceste informatii se gasesc in limba engleza, pe site-ul sursa al acestui articol.
Traducerea este proprie.

Sursa: bernardine
Share this :

Niciun comentariu: