Marigold - Colectia "Gradinile suspendate"


The marigold, that goes to bed wi' the sun
And with him rises weeping
W. Shakespeare

"A Winter's Tale"

Shakespeare iubea florile, natura in general. Se vede asta cu usurinta in intreaga sa opera, in care intalnim peste 50 de flori si plante omagiate in mod poetic si plin de rafinament.
Marigold, pe limba noastra galbeneaua, este o floare a verii,  indragostita de soare, ce am imortalizat-o in mod stilizat in acest colier deosebit. Plansul ei l-am redat atat prin culoarea neagra specifica noptii cat si  prin acei franjuri ce potenteaza si mai mult sentimentul de jale, picaturile de perle putand fi si ele cu usurinta asemanate cu lacrimile de roua ce stralucesc dimineata in lumina calda a soarelui.

Aceasta floare este asociata in crestinism cu Fecioara Maria, chiar numele sau provenind de la Mary's Gold. In acelasi timp, este o floare a mortii, fiind folosita la sarbatorirea Zilei Mortilor in Mexic, unde s-a descoperit ca era floarea mortii in era pre-hispanica.



Floarea am crosetat-o din fir anchor negru si anchor artistic metalic auriu (ambele de calitate foarte buna) si am realizat-o sub forma de brosa, pentru a o putea detasa si spala cu usurinta sau a o purta separat.
Alte materiale folosite: perle de cultura - discuri, perle din sticla cu aspect "stropit", margelute mici din sticla si sarma siliconata neagra, sistem de inchidere argintiu, cu perla.
Share this :

5 comentarii:

Las Creaciones de Boricua spunea...

It's wonderful!!!!!!!!!!

Magazine de haine online spunea...

Am adaugat colierul la articolul zilei. Sa ne spui daca vrei ceva modificari.

Andra Marasteanu spunea...

Thank you very much Boricua!!


@Magazine: merci mult! E bine asa :)

Cata spunea...

superb!

Andra Marasteanu spunea...

Multumesc Cata!