I just want to be perfect... - Colier statement realizat pentru concurs "Mireasa Neagra"

In urma cu doua nopti am vizionat filmul "Black Swan" , o interpretare exceptionala a piesei "Lacul lebedelor" a lui Tchaikovski, film care m-a inspirat in creatia acestui colier de mireasa. In acelasi timp puteti asculta minunata piesa a lui Tchaikovki aici :




Una din temele majore ale filmului este aceea a perfectiunii cautate de artist in arta sa. Pentru a atinge culmile, un artist trebuie sa stapaneasca partea intunecata a artei dar si a personalitatii sale. Dezvaluirea partii intunecate a naturii umane a fost unul dintre principalele scopuri ale artei si literaturii. Artistul face uz de nivelurile primitive ale vieti launtrice : agresivitate, fantezie sexuala, sexualitate polimorfa.(Dr. Barry M. Panter)
Carl Jung ii spune "umbra" si o descrie ca un aspect al eului ce este adeseori renegat, suprimat sau negat. Jung considera ca pentru cresterea personala si implinire este necesar ca aceasta parte intunecata sa fie reintegrata in constient, una din modalitatile de a realiza acest lucru fiind exprimarea prin mijloace creative.
Psihoterapeutul David Richo vorbeste despre provocarea de a ne accepta pe noi insine intrutotul, admitand si sustinand mai degraba decat negandu-ne aroganta, egocentrismul, dorinta de a-i constrange pe altii, impulsurile sexuale, senzualitatea si orice alt adevar intunecat pe care nu putem sa-l admitem despre noi. "Putem gasi ceea ce este mai bun in noi, in ceea ce este rau in noi" (David Richo)
Pe de alta parte, intorcandu-ne la povestea lebedelor - cea alba - pura, virginala, inocenta, dragoste neintinata- si cea neagra - senzualitate, sexualitate, posesivitate, egocentrism -, lebedele sunt doar prefigurari ale sufletului uman, cu ambele sale naturi ce trebuie acceptate si puse sa lucreze impreuna pentru a ajunge la perfectiune "Perfectiunea nu inseamna doar control. Ea inseamna si dezlantuire" (Thomas Leroy, personaj in "Black Sawn")




Afla mai multe despre creatie (imagini si informatii) aici!


Colierul a fost realizata la provocarea adusa de unul din concursurile de pe forumul CDB (Clubul Designerilor de Bijuterii), avand ca tema "Mireasa Neagra"! Concursul este in perioada de acordare a voturilor, asadar, daca aveti cont pe acest forum, va invit si va rog sa-mi acordati cateva minute pentru un vot (aici)! Si celelalte participante s-au intrecut pe sine si le felicit!


Share this :

Un comentariu:

Magazine de haine online spunea...

Am adaugat colierul la noi pe site la articolul zilei, sa ne spui daca vrei sa modificam ceva.