Dream Of Africa


Parte din Colectia "Connections- Summer in it's nature" - LA COMANDA- ambele coliere din imagine sunt indisponibile

Pretul este orientativ. Se va executa la comanda si in functie de dimensiuni, materiale si timpul de lucru se va calcula pretul ulterior.
Se pot folosi si alte tipuri de margele de lemn (sau alt tip, la cerere), dar si alte culori si dimensiuni de piele.
Pentru exemplu, a se vedea cele doua coliere :)

__________________________________________________________________


Primul colier creat in acest mod (imagine mai jos)a participat la concursul de pe forum "Casa de moda Breslo", castigand un premiu frumos
www.breslo.ro/Forum/ConcursCasa-de-moda-BRESLO-colectia-vara-toamna-2012_topic_8251/?p=1

Al doilea colier (prezent in prima imagine) a fost creat pentru o prietena draga, reprezentanta a Margele Naturale, furnizorul meu pentru aceste minuni de margele margelenaturale.breslo.ro



Colier 1: Materiale utilizate:
Piele- in 4 culori (turcoaz si albastru electric, maro roscat si maro inchis brun.
Margele naturale din os, lemn exotic Sigid, lemn exotic Robles, seminte si lemn de Palmier, lemn exotic Bayong, lemn de cocos, lemn exotic Patikan, lemn exotic Greywood.
Sarma de curpru si bronz

___________________________________________

Intotdeauna m-a fascinat Africa...cu misterele ei ce le intalnesti la tot pasul, povestile nemuritoare, cultura, culoare, misticism.... E fascinanta si sper ca intr-o zi sa o imbratisez indeaproape!
Si recent am descoperit, vazand albume intregi cu diverse stiluri de bijuterii, cu influente din diverse culturi ale lumii, si cele de care pur si simplu ma indragostesc, cele care imi taie respiratia si pe care le-as purta si le-as crea sunt...cele de inspiratie etnica africana, inspirate de triburi, in mii de culori si forme si marimi, unele folosind materiale naturale de origine organica (lemn, os, piele, scoici, dinte etc), altele din margele de nisip, piatra, sticla, metal, bijuterii statement, care spun ceva despre purtator si creator, despre credinte, cultura, despre natura, bijuterii mistice si pline de viata, dedicate Creatorului Suprem!!

Colierul acesta il am in minte de ceva vreme. Ideea a fost conceputa undeva la finele lui decembrie si am inceput lucrul la el inca de-atunci... insa a ramas in asteptare... Dar tot anul m-a ros acest gand,de a termina colierul, abia asteptand sa vina vara si sa port bijuterii naturale, create de mine, pentru tinute in stilul boho chic, lejere, vaporoase, misterioase, feminine, cu sandale de tip gladiator, stil pe care il ador!!!
Si iata ca, am reusit zilele acestea sa-l termin, avand imboldul dat de Silvia prin concursul ei "Casa de Moda Breslo".

Cautand printre tendintele de anul acesta si stiind ca influentele etnice se aflau printre acestea, am cautat ceva sa ma inspire! Am salvat acteva case de moda care m-au atras ca stil, am gasit aplicatii geometrice, dantela, accesorii decorate, influente africane tribale...

Am pornit de la ideea unei genti crosetate cu brau asortat, decorate cu mii de margele, imi doresc foarte mult asa ceva!!!! dar...cum timpul si banii necesari nu imi sunt la indemana acum, raman si acestea in stand by.. Insa, mi-am adus aminte de ideea cestui colier avuta cu ceva vreme in urma si mi-am dats eama ca s-ar potrivi de minune cu tinutele propuse de Michael Kors pentru Primavara- Vara 2012, mai ales cele de influenta tribala: sunt fascinante si sincer, exact pe gustul meu! Imi place aerul degajat de colectia "Afriluxe", este unul misterios si liber, aventurier, profund, conectat cu natura inconjuratoare.


De asemeni, o alta influenta ce a dus la conceperea acestui colier, este un colier cu franjuri lungi, eventual din piele, idee ce am regasit-o de curand si in colectia lui Lizzie Fortunato propusa pentru anul acesta.

Si asa ca m-am pus pe treaba: am continuat sa creez franjurii din piele si margele naturale, "imbratissate" cu sarma de cupru dispunandu-i intr-o ordine aparent intamplatoare pe un colier din margele la fel de naturale dispuse pe un snur din piele.
Colierul este foarte lung, exact cum imi place mie! Se aseaza frumos si intrgeeste cu succes o tinuta boho chic, lejera, din materiale vaporoase,de vara (voal, in, bumbac, borangic, etc)
Sistemul de inchidere este realizat manual, reprezentat de un "nasturas"-margica so o bucla din piele, securizate cu sarma de bronz.
Share this :

Niciun comentariu: