Visul de demult

In ultima vreme mi-am scos textilele de prin cutii, am achizitionat altele noi, m-am documentat, am cautat schite, tipare, idei - totul pentru a reinvia visul ce l-am avut de mica: acela de a deveni designer. Pana acolo mai e mult: timp,munca, cursuri, experimente. Dar, sunt si lucruri pe care le pot face si acum (la fel cum erau si cele facute in copilarie) fara cursuri de croitorie si design. Bineinteles ca incep cu acestea, primul produs al mainilor mele in materie de croitorie fiind o poseta- plic pentru ocazie, ce este completata cu o superba floare asortata dar si cu un colier elegant si    chic, pe suport textil.



Acest set este intrarea mea pentru concursul de pe Breslo "Iata ce pot face doua maini dibace", al carui tema este realizarea unui produs nou, din tehnici si/sau materiale neutilizate pana acum. :)




Poseta este realizata din tafta rosu-grena si captusita cu satin negru (dublate cu material intaritor), avand un model simplu (dimensiuni: 25x14.7cm), cu clapa asimetrica si fara inchizatoare - ma mai gandesc daca ii pun sau nu sistem de inchidere - modelul de la care am pornit m-a fermecat tocmai prin lipsa inchizatorii. Pentru a sta inchisa fara dificultate, am securizat prin coasere manuala in partea mai ingusta a clapei, iar floarea, fiind mai grea, mentine clapa in pozitia inchis.




Floarea, de diametru mare (17x15cm) este realizata din tafta, satin negru si tulle negru, prin coasere manuala de geanta si de nasturele , cu rol decorativ, din sidef.





Posetei-plic i-am asortat un colier in ton, din tulle negru, "pietricele" din sticla si perle de cultura, intregite de o floare stilizata din tafta grena. Colierul se leaga intr-o funda.
Share this :

4 comentarii:

Stefania spunea...

o coincidenta...si eu lucrez de cateva zile la un plic, tot cu floare:D, dar nu pentru concurs, pur si simplu mi-a venit in cap:)...floarea si eu am facut-o...ma gandesc cu ce sa intaresc. Sper sa mai faci si alte modele, imi place mult setul acesta:)

claudia spunea...

frumos blogul Dvs,sa aveti o zi buna si multe salutari din Tenerife!!!

Andra Marasteanu spunea...

@Stefania:

Ce fain! Abia astept sa vad ce mesteresti!

Setul l-am facut pe ultima suta de metri ca sa spun asa! Si ma bucur ca iti place!
Initial vroiam sa fac cu altceva (tot in materie de croitorie) dar dura mai mult timp si nu am avut cand sa-l fac. Asa ca am optat pentru ceva mai usor, ca sa nu zic ca nu particip! DAr urmeaza sa fac si ce vroiam initial :)

Claudia:

Multumesc frumos! O zi minunata va doresc si eu! Imi place si blogul dumneavoastra, sunt foarte frumoase broderiile! Felicitari!

Special Koko spunea...

beautiful :X