Victory Through Faith

Un concurs incitant, in Loja: Omagiu Elizabeth Taylor!
Am tinut mult sa realizez un colier, si am reusit!

Va prezint Victory Through faith, un colier inspirat de "A Diamond, turquoise and cultured pearls necklace" Semnat de Elizabeth pentru House of Taylor (colier ce a ajuns la licitatie la uluitoarea suma de 68.500$)

De cand am vazut colierul cu turcoaz, perle si diamante mi-a ramas gandul la el! Este o piesa uluitoare, combinatia de perle si turcoaz cu discretele insertii de diamante este ravisanta, este ceva ce mi-as dori sa port, punand in valoare, cu adevarat, frumusetea! Cu o astfel de piesa stralucesti pur si simplu!

De aceea, am ales sa ma inspir din acest mirific colier, sa creez o piesa statement, eleganta si rafinata, demna de o femeie puternica si increzatoare.
Am combinat pietre imitatii de turcoaz, in 2 nuante, cu perle de cultura, margele Toho si sarma placata cu argint. Tehnica folosita pentru partea centrala a colierului este o variatiune de netting, careia i-am mdificat numarul si dimensiunea margelutelor, pentru a crea efectul de "incretire". Alte tehnici folosite in acest set: RAW(right angle weave), peyote, fringe, netting, brickstitch, bead embroidery, wirework.


Cerceii sunt cu surub, fiind dublati cu piele alba, alcatuiti din pietre de turcoaz(imitatie) nuanta inchisa, perle de cultura si margelute Toho. Inchizatoarea colierului este lucrata manual, din margele (pietre de turcoaz imitatie, nuanta deschisa, margele Toho) si sarma, dublata cu piele alba.


Numele Victory through Faith l-am ales in aceasta forma din mai multe motive.
Elizabeth Taylor a fost o femeie puternica, invingatoare, increzatoare. Inca de la inceput m-am gandit la reusita, la aceste calitati. Perlele sunt potrivite perfect pentru o astfel de femeie, emblema a superioritatii, demnitatii, rafinamentului.
Piatra turcoaz, in persana este denumita Feroza(h), insemnand victorios, invingator. Perlele, semnificand puritatea si spiritul, simbolizeaza credinta, fiind chiar "piatra" asociata lui Isus Christos. Fiind in perioada premergatoare Sarbatorii Invierii, cand Acesta a biruit iar urmasii Lui au promisiunea biruintei prin credinta, numele a venit intuitiv.
Lucrarea ii este dedicata bunicii mele, pe nume Victoria, o femeie iubitoare, eleganta, rafinata, greu incercata dar mereu demna, puternica si rabdatoare, de la care am invatat multe si de care imi amintesc cu drag, dar si dor! Ar fi fostr mandra sa poarte o asemenea bijuterie si mai ales mandra de mine ca i-am mostenit din pasiune pentru lucru de mana si frumos!






Share this :

2 comentarii:

Las Creaciones de Boricua spunea...

Beautiful set!!!!!!!!!

papetarie online spunea...

este foarte simpatic... si cred ca ti-a luat ceva timp...