Sanaa Tendaji sau "Arta face lucrurile posibile"- Piesa centrala a colectiei JendayiSanaa Tendaji este un nume ce l-am ales nu intamplator, intrucat este esenta a ceea ce vreau sa transmit prin aceasta colectie de multumire: arta face lucrurile posibile!


Sanaa Tendaji este un colier impunator,  puternic, vibrant, ce confera incredere, biruinta, creatie, vointa, energie vitala si cunoastere.


Sanaa - Nume feminin, inseamna Arta, frumusete, piesa de arta, in swahili, dar si stralucire, in araba.
De asemeni, cuvantul Sanaa (pronuntat "san NAH") este si denumirea capitalei Yemenului.
Tendaji - Nume masculin, inseamna "face lucrurile sa se intample", in swahili


Numele Sanaa Tendaji sugereaza intuitie si spirit de observatie dezvoltat, dar un spirit boem, visator, desi distant si chiar glacial in aparenta. Altruista, pana la utarea de sine, uneori, egoista si manipulativa alteori, este o persoana cu un caracter puternic, calda si discreta, chiar cu putina modestie.In acelasi timp, e plina de curaj si determinare, mai ales pentru cauze bune, sociale, dar si pentru visele proprii!
Adesea antagonica, prin vibratii opuse ce le cuprinde in ea, Sanaa Tendaji e complexa, atragatoare si incantatoare:  rezervare si afectivitate, intelepciune si daruire, egocentrism si altruism, raceala si caldura, delicatete si putere, cooperare si independenta, afirmare personala si sustinere a celorlalti, vanitate si modestie, o enigma adevarata ce-si urmeaza visele, cu tenacitate si curaj, cu stralucire!
Arta este creatia in esenta ei! Din intuneric, prin vointa si determinarea Energiei Supreme, lumina a fost creata si dupa ea toate celelalte lucrurile ce cuprind in ele antagonismul originar!

________________________________________________________________

Culori folosite: nuante de verde si albastru, maro-uri si crem
Materiale folosite: piele colorata, margele din lemn exotic (cocos, seminte de Salwag, seminte de Buri cu coaja), inele din lemn lacuit si accesorii cuprate.

Maro- pamant, materie, profunzime, bogatie
Verde- vegetatie, viata, speranta, altruism, determinare, delicatete
Albastru- cer (aer), ocean, divinitate, etern, nemarginit, raceala, idee, creatie, visare
Cupru- foc, pasiune, caldura, energie, curaj, putere

Colierul se aseaza frumos la baza gatului, acoperind usor la baza acestuia si clavicula.
Cerceii au aproximativ 5 cm fara tortite.

________________________________________________________________


Colierul cu cerceii a castigat locul al III-lea la concursul de pe forumul breslo : "Bijuterii si accesorii etnice"
http://www.breslo.ro/Forum/Concurs-de-bijuterii-si-accesorii-etnice_topic_10540________________________________________________________________


Parte componenta si centrala a colectiei Jendayi, alcatuita din piese unicat ce glorifica natura, creatia, Creatorul!


Noua colectie, inspirata in intregime de bijuteriile etnice africane, este un tribut adus acestei culturi fascinante, cu bijuterii si accesorii pline de naturalete, culoare, arta, multumire si adorare, magie si fascinatie, umanitate si dumnezeire, simplitate si complexitate, putere, vointa, superioritate.
Si acest lucru intentionez sa il surprind si eu, prin materiale naturale, culori evocatoare, linii si jocuri hipnotizante! Dar si sa aduc multumiri si a glorifica Sursa harului primit!

Jendayi (jen DAH yee) - nume feminin, african - "a multumi, a aduce multumiri"
         
Jendayi   evoca naturalete, pace, solitudine si iesire din tipare, fascinatie si ocultism, senzitivitate si romantism, comunicare mentala, simbolistica, complexitate, profunzime, creatie, bucurie, multumire
Share this :

Niciun comentariu: